ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη μπριζέ θα χρειαστείτε:

  • 80 γρ βούτυρο
  • 180 γρ γιαούρτι
  • 250 αλεύρι για ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη φάρσα μανιταριών:

  • 300 γρ μανιτάρια λευκά
  • 250 γρ brown μανιτάρια
  • 300 γρ πλευρώτους
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 100 ml τυρί κρέμα
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 120 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 180 γρ gouda τριμμένο
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ δουλεύετε το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Κλείνετε σε μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρετε σε δόσεις με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγει η υγρασία και να χρυσίσει το χρώμα τους. Αφήνετε να κρυώσουν και σε μια μπασίνα ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγετε με τη βοήθεια λαδόκολλας και χοντρού πλαστή και τοποθετείτε σε ταρτιέρα με λαδόκολλα 26 εκ. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι και περιχύνετε με το υγρό μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45´ περίπου. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνετε είτε ως κυρίως συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας ή ακόμα και σκέτη όλες μα όλες τις ώρες!!