Η ιστορία μας

Διαβάστε την πλούσια ιστορία μας η οποία ξεκινάει από το 1988 και γράφει νέες σελίδες μέχρι και σήμερα.

Αρχές του 1988 ξεκινάει κάτι διαφορετικό και συνάμα δύσκολο στην Ελλάδα… και μέχρι σήμερα, η δουλειά συνεχίζεται!

Η ιστορία μας

Over the Years

^
1988

Το ξεκίνημα

Αρχές του 1988 ξεκινάει κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα δύσκολο στην Ελλάδα.

Η εταιρία ξεκινάει δειλά – δειλά την αγορά και πώληση φρέσκων μανιταριών, κάτι πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή, αφού ο κόσμος γνώριζε και χρησιμοποιούσε μόνο σε μικρές ποσότητες κονσέρβα μανιταριών.

^
1997

Η 1η μεγάλη συνεργασία

Η εταιρία ως το 1997 συνεργαζόταν με μικρές μονάδες παίρνοντας λίγες ποσότητες αφού η ζήτηση ήταν πολύ μικρή έως τότε.

Το 1997 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μια πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα λευκών μανιταριών με την οποία η εταιρία αναλαμβάνει αποκλειστικά την αντιπροσωπία των ελληνικών μανιταριών της συγκεκριμένης μονάδας στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι πωλήσεις της και έτσι η εταιρία εκτός από την εστίαση μπαίνει και στα ράφια των super market.

^
2000

Η 1η εισαγωγή

Το 2000 οι ανάγκες για μεγαλύτερες ποσότητες αυξάνονται και έτσι η εταιρία ψάχνει νέες αγορές για να τις εξασφαλίσει την Ελληνική αγορά, καθώς οι ποσότητες της Ελληνικής μονάδας δεν επαρκούν την αγορά. Έτσι στρέφεται στην αγορά της Ολλανδίας και της Ιταλίας και κάνει την 1η εισαγωγή.

^
2006

Νέα σελίδα

Η εταιρία αλλάζει μετοχική σύνθεση παίρνοντας την σημερινή μορφή καθώς η εταιρία περνάει στη 2η γενιά της οικογενείας και μετονομάζεται σε ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ Α.Ε.

^
2007

Νέα αγορά

Η εταιρία εισβάλει σε νέα αγορά και έτσι ξεκινάει την εισαγωγή μανιταριών από την Πολωνία, καθώς η ζήτηση για το μανιτάρι στην ελληνική αγορά είναι όλο ένα και πιο αυξημένη. Η εταιρία στρέφεται στην Πολωνία διότι η συγκεκριμένη χώρα είναι η μεγαλύτερη αγορά σε μανιτάρια.

^
2012

Άλμα στην Αθήνα

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ  μέσα στην κρίση κάνουν το μεγάλο άλμα και κατεβαίνουν στην Αθήνα δημιουργώντας ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα όλη την αγορά της Νοτίου Ελλάδος καθώς και των ελληνικών νησιών.

^
2013

Νέες προκλήσεις

Η εταιρία εισέρχεται στο χώρο της παραγωγής πλευρώτους, καθώς μέχρι εκείνη την περίοδο ήταν καθαρά εμπορική εταιρία. Δημιουργεί 10 θαλάμους παραγωγής πλευρώτους και παράγει 20 τόνους τον μήνα.

^
2015

Επέκταση

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ προχωράνε σε νέα επέκταση της ήδη υπάρχουσας μονάδας και φτάνουν τους 30 θαλάμους, τριπλασιάζοντας τη παραγωγή και από τους 20 παράγει πλέον 60 τόνους πλευρώτους τον μήνα.

^
2016

Διασφάλιση ποσότητας πλευρώτους

Καθώς η εταιρία αναπτύσσεται και εισάγει πλέον κοντά στους 550 τόνους λευκών μανιταριών τον μήνα και ταυτόχρονα  η ζήτηση για πλευρώτους στη χώρα μας όλο ένα και μεγαλώνει, η εταιρία προχωράει σε νέα επέκταση της υφιστάμενης μονάδας και φτάνει τους 60 θαλάμους παραγωγής πλευρώτους, παράγοντας πλέον 130 τόνους το μήνα και ταυτόχρονα δημιουργεί νέα μονάδα παραγωγής υποστρώματος.

^
2018

Η εταιρία προχωράει σε εξαγωγές πλευρώτους

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ αφού κοιτάζουν πλέον και εκτός Ελλάδος και έτσι πραγματοποιούν την 1η εξαγωγή σε πλευρώτους.

Έτσι η μονάδα γίνεται πλήρως καθετοποιημένη και διασφαλίζει στο έπακρο τη ποιότητά της απέναντι στο αγοραστικό κοινό.

^
2019

Δεύτερος χώρος στην Αθήνα

Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση στον χώρο του λιανεμπορίου, η εταιρία δημιουργεί κατάστημα μέσα στη λαχαναγορά της Αθήνας.

^
2020

Μεταφορά σε νέες σύγρχονες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία μεταφέρεται σε μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

^
2021

Αγγίζοντας το ακατόρθωτο

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ ξεκινάνε νέα επένδυση αυτή τη φορά, κάτι το οποίο φάνταζε ακατόρθωτο για την Ελλάδα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Μονάδα λευκών μανιταριών, μια επένδυση που ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

και η δουλειά συνεχίζεται…

Μανιτάρια Κεχαγιά

Επικοινωνία

Οδός Ιωνίας Καλοχωρίου, 57009, Θεσσαλονίκη

(+30) 212-1006-662

info@manitaria.com.gr

Ώρες επικοινωνίας

Δευ - Παρ: 6.00 - 17.00
Σαβ: 6.00 - 14.00