Η ιστορία μας

Διαβάστε την πλούσια ιστορία μας η οποία ξεκινάει από το 1988 και γράφει νέες σελίδες μέχρι και σήμερα.

Αρχές του 1988 ξεκινάει κάτι διαφορετικό και συνάμα δύσκολο στην Ελλάδα… και μέχρι σήμερα, η δουλειά συνεχίζεται!

Η ιστορία μας

Over the Years

^
1988

Το ξεκίνημα

Αρχές του 1988 ξεκινάει κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα δύσκολο στην Ελλάδα.

Η εταιρία ξεκινάει δειλά – δειλά την αγορά και πώληση φρέσκων μανιταριών, κάτι πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή, αφού ο κόσμος γνώριζε και χρησιμοποιούσε μόνο σε μικρές ποσότητες κονσέρβα μανιταριών.

^
1997

Η 1η μεγάλη συνεργασία

Μέχρι το 1997 η εταιρία συνεργάζεται με μικρές μονάδες παραγωγής λόγω της χαμηλής εγχώριας ζήτησης.

Τη χρονιά αυτή δημιουργείται στην Ελλάδα μια πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής λευκών μανιταριών που άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς. Η εταιρία συνάπτει την 1η της μεγάλη συνεργασία αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία και αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της πρότυπης αυτής μονάδας στη Βόρεια Ελλάδα. Η σύμπραξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων και τη διεύρυνση της διάθεσης των ελληνικών μανιταριών, πέραν της εστίασης και στα ράφια των super market.

^
2000

Η 1η εισαγωγή

Το 2000 διαπιστώνεται περαιτέρω αύξηση στη ζήτηση μανιταριών, την οποία οι ελληνικές μονάδες παραγωγής αδυνατούν να καλύψουν. Τότε η εταιρία, θέλοντας να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής αγοράς, στρέφεται στις αγορές της Ολλανδίας και της Ιταλίας κάνοντας την 1η εισαγωγή.

^
2006

Νέα σελίδα

Καθώς τα ηνία της εταιρίας περνούν στη 2η γενιά της οικογένειας πραγματοποιείται ταυτόχρονα και η αλλαγή στη μετοχική της σύνθεση, βάσει της οποίας μετονομάζεται σε ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ Α.Ε.

^
2007

Νέα αγορά

Η εταιρία εισβάλει σε νέα αγορά και έτσι ξεκινάει την εισαγωγή μανιταριών από την Πολωνία, καθώς η ζήτηση για το μανιτάρι στην ελληνική αγορά είναι ολοένα και πιο αυξημένη. Η εταιρία στρέφεται στην Πολωνία, καθώς η συγκεκριμένη χώρα είναι η μεγαλύτερη αγορά σε μανιτάρια.

^
2012

Άλμα στην Αθήνα

Αψηφώντας το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον κατά την περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης η εταιρία ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ Α.Ε. επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Αθήνα. Οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της αναπτυξιακής αυτής προσπάθειας συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της αγοράς της Νοτίου Ελλάδος και των ελληνικών νησιών.

^
2013

Νέες προκλήσεις

Η εταιρία εισέρχεται στο χώρο της παραγωγής πλευρώτους, καθώς μέχρι εκείνη την περίοδο ήταν καθαρά εμπορική εταιρία. Δημιουργεί 10 θαλάμους παραγωγής πλευρώτους και παράγει 20 τόνους τον μήνα.

^
2015

Επέκταση

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ προχωράνε σε νέα επέκταση της ήδη υπάρχουσας μονάδας και φτάνουν τους 30 θαλάμους, τριπλασιάζοντας τη παραγωγή και από τους 20 παράγει πλέον 60 τόνους πλευρώτους τον μήνα.

^
2016

Διασφάλιση ποσότητας πλευρώτους

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή σταθερής ποσότητας λευκών μανιταριών σε 550 τόνους μηνιαίως, η εταιρία επιδιώκει πλέον να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής αγοράς σε μανιτάρια πλευρώτους. Έτσι προχωρά στην επέκταση της παραγωγής της φτάνοντας τους 60 θαλάμους, οι οποίοι αποδίδουν 130 τόνους πλευρώτους το μήνα. Παράλληλα ενισχύει τη δυναμικότητά της δημιουργώντας νέα μονάδα παραγωγής υποστρώματος.

^
2018

Η εταιρία προχωράει σε εξαγωγές πλευρώτους

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ κοιτάζουν πλέον και εκτός Ελλάδος και πραγματοποιούν την 1η εξαγωγή σε πλευρώτους.

Έτσι η μονάδα γίνεται πλήρως καθετοποιημένη και διασφαλίζει στο έπακρο τη ποιότητά της απέναντι στο αγοραστικό κοινό.

^
2019

Δεύτερος χώρος στην Αθήνα

Έχοντας πάντα στο επίκεντρο την άριστη εξυπηρέτηση της εγχώριας αγοράς η εταιρία εγκαινιάζει κατάστημα λιανικού εμπορίου στη λαχαναγορά της Αθήνας.

^
2020

Μεταφορά σε νέες σύγρχονες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία μεταφέρεται σε μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

^
2021

Αγγίζοντας το ακατόρθωτο

Τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ ξεκινάνε νέα επένδυση αυτή τη φορά, κάτι το οποίο φάνταζε ακατόρθωτο για την Ελλάδα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΜΟΝΑΔΑ ΛΕΥΚΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ, μια επένδυση που ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

και η δουλειά συνεχίζεται…

Μανιτάρια Κεχαγιά

Επικοινωνία

Οδός Ιωνίας Καλοχωρίου, 57009, Θεσσαλονίκη

(+30) 2310-510-320
(+30) 212-1006-662

info@manitaria.com.gr

Ώρες επικοινωνίας

Δευ - Παρ: 6.00 - 17.00
Σαβ: 6.00 - 14.00