ΥΛΙΚΑ
- 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1/4 φλιτζανιού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό μανιτάρια pioppino κομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι Marsala
- 2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 5 φυλλαράκια βασιλικό κομμένο
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό τα φυλλαράκια
- 1/2 έως 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Όταν σχεδόν έχει ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Δυναμώστε τη φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια έως ότου μαλακώσουν και εξατμιστεί όλο το υγρό. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε στο μείγμα (προαιρετικά) λίγο κρασί Marsala & αφήστε το κρασί να εξατμιστεί, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε για 1/2 ώρα μέχρι να μειωθεί η μισή σάλτσα. Έπειτα προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα φρέσκα βότανα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.