ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ζυμαρικά, πένες
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά
  • 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μια βρεγμένη πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Εντωμεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με άνηθο και μαϊντανό.