ΥΛΙΚΑ
- 1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
- προαιρετικά ψιλοκομμένο μπέικον
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Εδώ εάν θέλουμε ρίχνουμε και το μπέικον. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αυτά θα βγάλουν νερό, οπότε τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις το νερό από τα μανιτάρια εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως.