ΥΛΙΚΑ
- 6-7 μανιτάρια πλευρότους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
- 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουτ. της σούπας νερό
- 4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
- 9 λαζάνια
- ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 450 γρ. τόφου
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
- 2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριού)
- 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι βασιλικό
- 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τόφου και το σπανάκι στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C βαθμούς. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα. Σκεπάζουμε και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο. Σκεπάζουμε με λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε ψιλοκομμένες ελιές.