ΥΛΙΚΑ

Για το φρικασέ με μανιτάρια θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο πλευρώτους
  • 1 πακέτο Eryngii (είδος πλευρώτους)
  • 2 συσκευασίες σπανάκι 700 γρ έτοιμο πλυμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κ σ νισεστέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμυδάκι αφού το έχετε ψιλοκόψει, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Σβήνετε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνετε σε δόσεις το σπανάκι να μαραθεί. Στη συνέχεια βάζετε το ζωμό, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξύσμα και χαμηλώνετε την ένταση της θερμοκρασίας. Επειδή δεν έχει κρέας γίνεται εξαιρετικά γρήγορα, μόλις πέσει η στάθμη του ζωμού, φτιάχνετε το αβγολέμονο σας αραιώνοντας το νισεστέ με 2 – 3 κ σ νερό σε ένα μπολ ανακατεύοντας μαζί τους κρόκους και τέλος ενσωματώνοντας καλά με το χυμό λεμόνι.

Αδειάζετε λίγο από τον καυτό ζωμό μέσα στο μπολ με το αβγολέμονο και όλο αυτό το τοποθετείτε ανακατεύοντας συνέχεια στην κατσαρόλα με το φαγητό που βράζει. Κλείνετε την εστία σας και απολαμβάνετε ένα μαμαδίστικα, σούπερ υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια!!