ΥΛΙΚΑ
- 6 στηθάκια φιλέτα κοτόπουλου
- 150 γρ. κομμένα σε φετάκια μανιτάρια
- μανιτάρια πλευρότους 100 γρ.
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 150 ml κρασί λευκό
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ρύζι basmati
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους. Προσθέστε και τα μανιτάρια, τα πράσα και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι τα υγρά τους να εξατμιστούν. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και προσθέτετε το κρασί. Βράζετε πάλι μέχρι να εξατμισθεί το κρασί και προσθέτετε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό. Το πιάτο σερβίρεται με το ρύζι.