ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια μανιτάρια pioppino
- 300 γραμμάρια ρυζιού
- 2 λίτρα ζωμού
- 2 κρεμμύδια (Shallots)
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανου
- 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσανάκι τους. Μόλις αφαιρεθεί, οι κεφαλές μπορούν να πλυθούν κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Κόψτε τα μανιτάρια στο μισό αν είναι μεγάλα. Σε αυτό το σημείο, ξεκινήστε να ετοιμάζετε το ζωμό λαχανικών με περίπου 2 λίτρα νερού. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να κόψετε το δεντρολίβανο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Στη συνέχεια, προχωρήστε στον καθαρισμό των κρεμμυδιών και ψιλοκόψτε τα σε επεξεργαστή τροφίμων . Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι με το λάδι και να το αφήνετε να ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό ποτήρι ζωμού και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός δεν στεγνώνει πάρα πολύ και προσθέστε περισσότερο εάν είναι απαραίτητο. Μετά από 5 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το πλεόνασμα να στεγνώσει. Ρίξτε το ρύζι και αφήστε το να μαγειρευτεί για δυο λεπτά.
Σε αυτό το σημείο προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας καλά. Όταν όλο το κρασί έχει εξατμιστεί, μπορείτε να ρίξετε 3-4 ποτήρια ζωμού και μπορείτε να συνεχίσετε να μαγειρεύετε το ρύζι για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Ανακατέψτε περιστασιακά, έτσι ώστε το κάτω μέρος να μην στεγνώσει.
Πριν το ρύζι είναι πλήρως μαγειρεμένο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα στο τηγάνι, ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό και σβήνουμε τη θερμότητα. Αφήνουμε να πάρει γεύση για ένα λεπτό και σερβίρουμε.