ΥΛΙΚΑ
- 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 4 δαφνόφυλλα
- 1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
- 12 ουγγιές μικρά μανιτάρια χωρίς κοτσάνια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση αν είναι μεγάλα
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά νερό
- χοντρό αλάτι, όσο θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και ½ κουταλιά ξύδι. Θερμάνετε πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και 2 κλωναράκια θυμαριού. Κλείστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που να εφαρμόζει σωστά και κουνήστε την κατσαρόλα για να καλύψετε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να είναι ακόμα λίγο σκληρά. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατέψτε μια ή δύο φορές και προσθέστε νερό όταν η κατσαρόλα στεγνώσει πολύ. Μεταφέρετέ τα όλα σε ένα μπολ. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι πάνω από τα μανιτάρια. Καλύψτε τα και αφήστε τα να κάτσουν τουλάχιστον για 1 ώρα. Πριν τα σερβίρετε, βγάλτε τα κλωνάρια θυμαριού και τοποθετήστε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με αλάτι και τα φύλλα από το υπόλοιπο κλωναράκι θυμαριού.