ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μανιτάρια, λευκά
- 300 γραμ. προσούτο, σε λωρίδες
- 200 γραμ. πιπεριές κίτρινες
- 200 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γραμ. τσένταρ, τριμμένο
- 1 κουτ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. πιπερόριζα, τριμμένη
- 1 κουτ. μαργαρίνη
- 1/4 κουτ. αλάτι, 1/4 κουτ. πιπέρι
- 1 φακελάκι μπεσαμέλ
- 600-650 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε με το γάλα την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε στο μπολ το προσούτο, την παρμεζάνα, το τσένταρ, τις πιπεριές, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Πλένουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα αλείφουμε με τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την πιπερόριζα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν ψηθούν, σερβίρουμε αμέσως.