ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ μανιταριών θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ πλευρώτους Μανιτάρια Κεχαγιά
  • 200 γρ agaricus Μανιτάρια Κεχαγιά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ γ τριμμένο μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 ml γάλα
  • 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 ml ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 350 γρ φαρίνα
  • 2 κλωναράκια λεμονοθύμαρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε τα πράσα και σοτάρετε. Συνεχίζετε με τα μανιτάρια και τα σοτάρετε σε δύο δόσεις μέχρι να βγάλουν την υγρασία τους και να πάρουν ελαφρώς λίγο χρώμα. Τα αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για λίγο να κρυώσουν. Σε μεγάλο μπολ αδειάζετε όλα τα υγρά και ανακατεύετε καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια, τη γραβιέρα, τα μπαχαρικά, το λεμονοθύμαρο και τελευταία τη φαρίνα. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε σε στενόμακρη φόρμα αφού πρώτα την έχετε περάσει με λίγο ηλιέλαιο και αλεύρι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45’. Για να δείτε εάν έγινε, ακολουθήστε τη μέθοδο με το μαχαίρι για να δείτε αν βγαίνει στεγνό. Αυτά περί κέικ μανιταριών. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μία φορά!