ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μανιτάρια Πλευρώτους
- 800 γραμμάρια Ζάχαρη
- περίπου 1 λίτρο Νερό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί το μείγμα και στην συνέχεια προσθέτετε και τα μανιτάρια. Συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 45 λεπτά ακόμη αφαιρώντας ταυτόχρονα -εάν χρειαστεί- και τον αφρό που μπορεί να δημιουργηθεί. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασίματος ρίχνετε και το λεμόνι με την αρμπαρόριζα.
Καλό θα ήταν να αφήσετε το γλυκό σας να κρυώσει έως την επόμενη μέρα και εάν δείτε πως το σιρόπι είναι λίγο αραιό το ξαναβράζετε για ακόμη 15 λεπτά. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως όσο πιο φρέσκα είναι τα μανιτάρια, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγη παραπάνω ποσότητα νερού.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό της αρεσκείας σας… η δική μας πρόταση ανεπιφύλακτα είναι με παγωτό καϊμάκι ή παγωτό με Μαστίχα Χίου.