ΥΛΙΚΑ

Για τα γεμιστά καλαμάρια θα χρειαστείτε:

  • 2 καλαμάρια μεγάλα 1000 με 1200 γρ
  • 300 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 200 γρ brown μανιτάρια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ πλιγούρι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 200 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας το κεφάλι και το εσωτερικό κόκκαλο. Κόβετε τα πλοκάμια και αν έχετε μεγάλα καλαμάρια τα κρατάτε για ριζότο, κριθαρότο κοκ παρεκτός δύο τεμαχίων που τα κρατάτε για τη γέμιση. Ρίχνετε το πλιγούρι σε νερό που βράζει και βράζετε για 10’ μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμυδάκι τα μανιτάρια, τα κομμένα πλοκάμια και συμπληρώνετε το μισόβρασμένο πλιγούρι σβήνετε με το μισό κρασί.

Αλατοπιπερώνετε, βάζετε χυμό και ξύσμα λεμονιού και σε πυρίμαχο ταψάκι γεμίζετε τα καλαμάρια κλείνοντας με οδοντογλυφίδες για να μην μπορεί να διαρρεύσει η φάρσα. Όση περισσεύει την αδειάζετε στο ταψί, ραντίζετε με ελαιόλαδο και το υπόλοιπο κρασί, αλατίζετε πιπερώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35’ – 45’ ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών. Αφαιρείτε, αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν και κόβετε σε φέτες για να μπορείτε να σερβίρετε. Απολαμβάνετε ιδανικά με λευκό κρασί! Δοκιμάστε το και στείλτε εντυπώσεις!!