Ρολό μοσχάρι γεμιστό με μανιτάρια και μετσοβόνε

από | Feb 14, 2016

ΥΛΙΚΑ
• 1.200 γρ. μοσχάρι νουά
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 200 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
• 3 κουτ. της σούπας ψίχουλα ψωμιού
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 180ml λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 160 γρ. τριμμένο μετσοβόνε
• λίγο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το μισό κρασί και βράζουμε μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν. Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέουμε τη μουστάρδα και το μετσοβόνε και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια σχισμή στο ρολό του κρέατος και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μέσα στη σχισμή το μείγμα μανιταριών και κατόπιν τυλίγουμε και δένουμε με σπάγκο το ρολό, δίνοντάς του το αρχικό του σχήμα.
Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και νερό ζεστό που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Pin It on Pinterest