Πατέ Μανιταριού

από | Apr 16, 2018

ΥΛΙΚΑ:

100 γρ. Μανιτάρια Champignon λευκά

100 γρ. Champignon Brown

Αλάτι και πιπέρι

Λεμονοθύμαρο

Λίγο Δυόσμο φρέσκο ή ξερό

½ ματσάκι Μαϊντανό

1/2 Κρεμμύδι ξερό  & λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο

Βούτυρο φρέσκο

Ελαιόλαδο

Λευκό κρασί Σάμος

Θυμάρι

100 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε αρχικά τα μανιτάρια μας, έπειτα τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο μαζί με τα μυρωδικά μας και τα μπαχαρικά μας.

Σοτάρουμε γύρω στα πέντε λεπτά έως ότου μαλακώσουν και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε,  το βάζουμε σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Έπειτα βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα.

Συνοδεύεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί η κριτσίνια.

Pin It on Pinterest