Μανιτάρια με θυμάρι

από | Feb 14, 2016

ΥΛΙΚΑ
• 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 4 δαφνόφυλλα
• 1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
• 12 ουγγιές μικρά μανιτάρια χωρίς κοτσάνια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση
αν είναι μεγάλα
• 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• 1 κουταλιά νερό
• χοντρό αλάτι, όσο θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και ½ κουταλιά ξύδι. Θερμάνετε πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και 2 κλωναράκια θυμαριού. Κλείστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που να εφαρμόζει σωστά και κουνήστε την κατσαρόλα για να καλύψετε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να είναι ακόμα λίγο σκληρά. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατέψτε μια ή δύο φορές και προσθέστε νερό όταν η κατσαρόλα στεγνώσει πολύ. Μεταφέρετέ τα όλα σε ένα μπολ. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι πάνω από τα μανιτάρια. Καλύψτε τα και αφήστε τα να κάτσουν τουλάχιστον για 1 ώρα. Πριν τα σερβίρετε, βγάλτε τα κλωνάρια θυμαριού και τοποθετήστε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με αλάτι και τα φύλλα από το υπόλοιπο κλωναράκι θυμαριού.

Pin It on Pinterest