Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες, σε γλυκιά σάλτσα κόκκινου κρασιού

από |

ΥΛΙΚΑ
• 16 μανιτάρια μέτρια
• 400 γρ. γαρίδες μεγάλες
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 πράσο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2 κολοκυθάκια
• 2 κουτ. σούπας άνηθο
• 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
• 1/4 ποτ. κονιάκ
• 1/2 κουτ. δυόσμο και 1/2 κουτ. θυμάρι
• λίγη κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄, τα στραγγίζουμε και κρατάμε τα υγρά τους για να κάνουμε τη σάλτσα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα κολοκυθάκια όλα κομμένα πολύ ψιλά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε τη σάλτσα από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε 10΄ στη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα κρατώντας την σάλτσα σε ένα άλλο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις γαρίδες με τον άνηθο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα της μαυροδάφνης στη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι και τέλος συμπληρώνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλα 5΄ μέχρι να πήξει.

Pin It on Pinterest