Αλμυρό Cheesecake με μαρμελάδα μανιταριού

Αλμυρό Cheesecake με μαρμελάδα μανιταριού

Υλικά:

 

250 gr. μανιτάρια Champignon λευκά

125 gr. ζάχαρη

ένα κλωνάρι Αρμπαρόριζα

Περίπου  200 ml Φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί

100 gr.Κατσικίσια  φέτα

100 gr. Τυρί κρέμα Philadelphia

Μικρά Ντάκος από χαρούπι

Λίγο φρέσκο βούτυρο

 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας, τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μόνα τους να σωταριστούν για 2 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα, βλέπουμε και εάν χρειάζεται να προσθέσουμε τα ανάλογα υγρά.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα ντάκος , στη συνέχεια βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο σκεύος που έχουμε επιλέξει για το γλυκό μας .

Παράλληλα έχουμε χτυπήσει την κρέμα έως ότου γίνει σαντιγί και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη ανακατεύουμε με το Philadelphia και την φέτα τριμμένη και βάζουμε το μείγμα μας επάνω από τα ντάκος , τα οποία τα έχουμε ήδη τρίψει. Την αφήνουμε πάλι μέσα στο ψυγείο, στη συνέχεια το φορμάρουμε όπως εμείς επιθυμούμε, τοποθετούμε την μαρμελάδα που έχουμε φτιάξει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεξιότητες

Αναρτήθηκε στις

30/03/18

Pin It on Pinterest