Αλμυρά τρουφάκια με μανιτάρια

Αλμυρά τρουφάκια με μανιτάρια

Υλικά

 

300 γρ. φέτα

200 γρ. φέτα κατσικίσια

200 γρ. μανιτάρια λευκά

200 γρ. Brown

200 γρ. Portobello

Αλάτι

Πιπέρι λευκό

Λίγο σκόρδο

Λεμονοθύμαρο

½  ματσάκι Δυόσμο

½  φρέσκο Κρεμμυδάκι

½  ξερό Κρεμμύδι

½ ματσάκι  Άνηθο

1 ματσάκι  Μαϊντανό

100 γρ.  Τυρί κρέμα Philadelphia

Κάσιους  και αμύγδαλο ψίχα

Λευκό κρασί Μοσχάτο Σάμος

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε περίπου για πέντε λεπτά μαζί με τα κρεμμύδια , τον άνηθο, το μαϊντανό , το σκόρδο και τέλος προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας. Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με λευκό κρασί Μοσχάτο Σάμος.

Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει, ενώ το έχουμε βάλει σε ένα τρυπητό έτσι ώστε να φύγουν τα παραπανίσια υγρά. Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα τα υπόλοιπα υλικά έχοντας λιώσει τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα Philadelphia & το μείγμα από τα μανιτάρια .

Πλάθουμε σε μπαλάκια όπως ακριβώς  γίνονται και τα τρουφάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ το κάσιους  ώσπου να  θρυμματιστούν  και προσθέτουμε και αρκετό μαϊντανό.

Έχουμε διάφορες επιλογές για το πανάρισμα. Μπορούμε είτε να πανάρουμε με κασιους και μαϊντανό, είτε με καρυδόψιχα , είτε με αμύγδαλο ψίχα είτε ακόμα με κάποιο μπαχαρικό πχ. πάπρικα γλυκιά.

Εφόσον ολοκληρώσουμε το πανάρισμα, τοποθετούμε τα τρουφάκια για μισή ώρα ακόμα στο ψυγείο και… είναι έτοιμα για σερβίρισμα .

Δεξιότητες

Αναρτήθηκε στις

30/03/18

Pin It on Pinterest